🛒 Jako galanterie jsme plátci DPH a vhodní k nákupům pro firmy a státní instituce.

Recept: Osvěžující krém z červené řepy s osvěžujícími krutony



Dnešní recept na svěží polévku je připraven z červené řepy, doplněný o osvěžující krémové nočky ze smetany. Krém z červené řepy je ideální volbou pro letní horké dny. Jestliže patříte mezi ty, co neradi mají červenou řepu, tak zkuste tento recept pro osatatní.

 

Krém z červené řepy

Recept na lahodnou polévku z červené řepy potěší každého opravdového gurmána. Zvláště v letních horkých dnech jsou krémové polévky ideální volbou pro váš jídelníček. Krémové polévky zasytí, jsou lehké a přitom tělu nabídnou dostatek vitaminů, minerálů a vlákniny. 



Recept: Osvěžující krém z červené řepy s osvěžujícími krutony


 

Jaké vitaminy obsahuje červená řepa:

Červená řepa by měla být pravidelně zařazována do vašeho jídelníčku, díky velkému obsahu vitaminů a minerálů. Řepa obsahuje celou řadu zdraví prospěšných látek, například esenciální živiny, dále vitamíny jako je jód, zinek, hořčík, saponiny, flavonoidy, chlór, sodík, betain, vápník a další přírodní dusitany. 

Červená řepa je vhodná při léčbě cukrovky, pomáhá lepšímu spánku, nastartuje slabý imunitní systém, používá se při léčbě anémie, aterosklerózy, snižuje vysoký krevní tlak a upravuje činnost štítné žlázy. 

 

 

 

Ingredience na krém z červené řepy: 

Na polévku:

olivový olej

60 g třtinového cukru

sůl

mletý černý pepř

kůra a šťáva z 1 BIO citronu 

100 g červené cibule
600 g červené řepy
75 ml červeného vína
2 lžíce červeného vinného octa
1 l zeleninového vývaru

 

Na smetanové krutony

500 g zakysané smetany 

6 lžic nasekané pažitky 

3 lžíce naloženého křenu 

 

 

 

 

Příprava osvěžujících smetanových krutonů

Zakysanou smetanu smícháme spolu s pažitkou a křenem. Osolíme dle chuti a vložíme do tvořítek z ledu. Necháme zmrznout v mrazáku. 

 

Příprava krému z červené řepy 

Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli a červenou řepu. V hrnci rozehřejeme olej spolu s cukrem. Připravíme karamelovou směs. Přisypeme cibuli, kterou orestujeme a necháme zesklovatět. Zalijeme vínem a octem. Po vypaření alkoholu přidáme vývar a řepu. Následně necháme probublávat po dobu třiceti minut. Nakonec polévku rozmixujeme do jemného krému. Po vychladnutí dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. 

Podávání:

Ze zmrzlé smetanové kostky nastrouháme hoblinky, které naservírujeme na polévku, naservírovanou v misce. Dozdobíme kůrou z citronu, kterou jsme nakrájeli na slabé nudličky. Polévku nezapomeneme pokapat olivovým olejem. 



Publikováno dne: 11.08.2020






Zatím žádné příspěvky



Přidávat komentáře můžou pouze registrovaní uživatelé. Přihlaste se - Přihlášení Mikaton







Strana: | 1 |
Vybrali jsme k tématu: 17 produktů.
V magazínu Mikaton publikujeme články, v kterých se můžete dozvědět spoustu zajimavých informací. Magazín Mikaton vydáváme už od počátku eshopu. Tento článek Recept: Osvěžující krém z červené řepy s osvěžujícími krutony jsme napsali ke zboží, které je vypsáno pod článkem. Mikaton je hlavně eshopem v němž nakoupíte výhodně zboží za nízké ceny pro sebe i pro Vaše blízké. Článek v magazínu byl publikován 11.08.2020, je tedy možné, že výpis produktů už může být nekompletní dnes. Proto pro kompletní výpis zboží si proklikněte do doporučovaných kategorií, kde získáte kompletní přehled.