🎁 Pro registrované ▶️ Slevy až 10%!  + 🚚 Rychlá a levná doprava od 69 Kč Nakupujte teď! 🔥


Letní šaty

🛒 Letní šaty za skvělé ceny 💰 Výhodné nákupy 🚚 Levná doprava ✅ Vše, co potřebujete, na jednom místě.



Využít filtrování




                   



Strana: | 1 2 |


V kategorii LETNÍ ŠATY najdete celkem 26 produktů
Doporučujeme vyfiltrovat jen produkty skladem, pokud na objednávku spěcháte.




Ušití letních šatů je skvělý projekt pro každou šikovnou švadlenku. Navíc si tak můžete vytvořit unikátní kus oblečení, který bude dokonale padnout na vaše tělo a bude odpovídat vašemu vkusu. Následující návod vám pomůže s ušitím jednoduchých, ale stylových letních šatů.

 

Materiály:

  • Bavlněný nebo viskózový materiál
  • Nůžky
  • Nitě
  • Jehlice
  • Šicí stroj
  • Knoflíky (volitelně)

 

Postup:

 

Nejdříve si musíte vybrat materiál na ušití letních šatů. Doporučujeme použít bavlněný nebo viskózový materiál, který je pro letní období vhodný a pohodlný na nošení.

 

Poté si připravte potřebné nástroje a materiály, jako jsou nůžky, nitě, jehlice a šicí stroj.

 

Na papír si nakreslete náčrt šatů a poté ho přeneste na materiál. Zde můžete upravit velikost šatů, aby co nejlépe padly na vaše tělo.

 

Následně si odřízněte kus látky podle vašeho náčrtu a poté si ho složte napůl se svislým záhybem. Jeho délka by měla odpovídat délce vašich šatů.

 

Poté, co jste materiál složili napůl, začněte šít na straně, kde je záhyb. Šijte přibližně 1 cm od okraje, a pokračujte až do půlky šatů.

 

Poté se vraťte zpět k začátku a začněte šít druhou stranu šatů.

 

Jakmile obě strany šatů jsou spojeny, obraťte je naruby.

 

Nyní už zbývá jen ušít horní část šatů. K tomu můžete použít kus látky o délce přibližně 40 cm a šířce 10 cm. Tento kus látky složte napůl a poté zašijte na kraji.

 

Poté zašijte obě konce k hornímu okraji šatů. Tento kus látky by měl sloužit jako ozdobná mašle nebo popruh.

 

Nakonec můžete na šaty přišít volitelné knoflíky, aby šaty vypadaly ještě lépe.

 

 

Vaše nové letní šaty jsou hotové!

 

 

Dalším krokem je připravit si látku. Látku si předem vypražte, aby se vám po prvním praní šaty neskrčily. Poté si látku nažehlete, aby byla hladká a snadno se s ní pracovalo.

 

Dále si vyberte střih, podle kterého budete šít. Můžete použít papírový střih, který si zakoupíte v obchodě se šicím potřebami, nebo si střih nakreslete sami podle svých představ. Pokud si střih nakreslíte sami, je důležité nezapomenout na odříznutí kusu látky na přídavek na švy.

Poté si střih připevněte špendlíky na látku a podle něj látku nařízněte. Přitom nezapomeňte na přídavek na švy, který si dle střihu stanovíte.

Když máte látku naříznutou podle střihu, přichází na řadu šití. Začněte sešíváním hlavních částí šatů, tedy přední a zadní části, případně rukávů. Poté sešijte tyto části dohromady.

Když máte hotové hlavní části šatů, přijdou na řadu detaily. Vyšijte lem na spodním okraji šatů, vytvořte otvor na zapínání, případně našijte ozdobné prvky jako například tlačítka nebo stuhy.

Na závěr šaty vyžehlete, aby vypadaly dokonale. A hotovo! Můžete se těšit na pohodlné a stylové letní šaty, které si ušijete sami.

Pokud máte málo zkušeností se šitím, doporučujeme využít rady a návody od zkušených švadlenek nebo navštívit kurz šití. Ale nebojte se experimentovat a tvořit vlastní střihy. Vyšívání a ozdobování šatů může být skvělou zábavou pro všechny nadšené švadlenky.

 






Letní šaty články:



06.07.2020 Letní šaty, které jsou stále IN

Máme stále bezva nabídku letních šatů, v kterých se hlavně v létě budete cítit příjemně. Podívejte se na kompletní naši nabídku a objednejte si šaty, které se Vám budou líbit a které budete ráda nosit, protože víte, že střih Vám bude slušet. LETNÍ ŠATY máme v eshopu Mikaton hlavě od značek Litex a…





20.05.2020 Móda Mikaton - letní šaty přichází a budou opět hitem

Móda se pomalu vrací i do obchodů a zákaznice opět vyhledávají oblíbené kousky, které budou teď nosit Na řadu přichází letní šaty, které budou opět velkým hitem. Šaty na léto najdete v naší nabídce už teď. V květnu jsme do nabídky zařadili novinky od značky Numoco, která se stala oblíbená už v zimě…





17.05.2020 Je právě ten správný čas nakupovat nové šaty

Po uvolnění opatření přichází čas se nově obléci a udělat si tak radost novou kolekcí na jaro / léto. V tuhle chvíli už v naší nabídce najdete stovky pěkných šatů, které si můžete objednat a vyzkoušet. Dámské šaty patří k pěknému počasí a určitě se oplatí do nich investovat. V eshopu si můžete…